Татяна Дончева пред bTV: Всеки пост може да стане декоративен, ако на него стои декоративен човек
November 2, 2016
Изборите са подчертано манипулативни, заяви Татяна Дончева пред Bulgaria On Air
November 3, 2016

Президентската институция може да отключи промени в България, които никоя друга институция не може разкрие. Това каза кандидатът за президент на Коалиция “Движение 21-НДСВ” Татяна Дончева в ефира на Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ върховенството на закона и състоянието на съдебната система са от особено ключово значение за деловия живот в страната. “Няма богата държава без върховенство на закона и абсолютно налагане на правила”, каза Дончева.

Държавният глава трябва да се ангажира със съдебната реформа, смята Дончева. С екип от юристи трябва да се изготви модел на съдебната система в законопроект, с което да се приеме свикването на Велико народно събрание и да се отмени неговия институт, поясни още кандидат-президентът.

Дончева посочи и някои други основни приоритети на кандидат-президентската двойка на Коалиция “Движение 21- НДСВ”, а именно – образование и култура. “Образованието и културата смятаме да обявим за национален приоритет и да направим всичко за осигуряване на поне двукратно по-голямо финансиране в следващия бюджет”, отбеляза Дончева.

Цялото интервю можете да гледате тук: http://www.bloombergtv.bg/investbook/2016-11-02/tatyana-doncheva-nyama-bogata-darzhava-bez-varhovenstvo-na-zakona