„Движение 21“ иска до два мандата за кметовете
October 5, 2015
Образованието трябва да подготвя кадри за нуждите на бизнеса
October 6, 2015

„Движение 21“ обсъди достъпната градска среда със софийската организация на Съюза на слепите в България. На срещата присъстваха зам.-председателят на партията и кандидат за общински съветник Симеон Славчев, кандидатите за кметове на районите „Искър“ и „Младост“ д-р Иван Янев и Емил Тарасов.

Д-р Иван Янев представи идеите на „Движение 21“ за изграждане на достъпни пешеходни зони и зони за отдих, изграждането на платформи, звукова и писмена индикация в градския транспорт и метрото. Създаването на електронни услуги за хора със специфични нужди, включително и такива, които са съобразени с говорещи програми също не трябва да бъдат пренебрегвани според Иван Янев.

„За първи път политическа партия не само, че залага като свой основен приоритет решаването на проблемите на незрящите хора в София, но и поставя на избираемо място в своята листа човек от нашите среди“, каза по време на срещата Асен Алтънов, председател на регионалната организация на Съюза на слепите в България.

Освен достъпната градска среда партията, чиито лидер е Татяна Дончева, издига за свои приоритети интегрирания градски транспорт, културното наследство и туризъм, свикването на местни референдуми. „Движение 21“ е номер 2 в бюлетината за София.