„Движение 21“ направи реми срещу легенди на Левски и ЦСКА
October 23, 2015
Движение 21 не подкрепя нито един от кандидатите за кмет на Враца
October 30, 2015

„Движение 21“ увеличи двукратно резултатите си спрямо тези от парламентарните избори. Това обяви на пресконференция председателят на партията Татяна Дончева. По думите й основната цел на формацията да разшири териториалното си влияние е била изпълнена.

„Това е първо ни участие на местни избори, където в 83 общини се явихме самотоятелно, а в 8 – с коалиции.  Целта ни да направим пробив в общински съвети е постигната. По двама съвтника ще имаме в Благоевград, Силистра, Твърдица, Петрич, Дупница, Сопот и Лом. Съветници ще имаме и в Габрово, Карнобат, Видин, Сливен, Самоков, Гърмен, Струмяни и др. Към момента в София се очертава да имаме 1 общински съветник“, допълни още Дончева.

По думите й съветниците на партията ще бъдат прагматични и конструктивни. По места сме заявили приоритети, които ще искаме да бъдат доведени до край. За нас е важно да се решават проблемите, които не са нито леви, нито десни, заяви лидерът на партията.

От „Движение 21“ считат, че са напълно основателни исканията за оставки и че ГЕРБ носят отговорността за хаоса при провеждането на местните избори. Партията настоява възможно най-скоро да бъде въведено машинно гласуване. По този начин ще се минимализира манипулирането на вота.

Заместник-председателят на „Движение 21“ инж. Симеон Славчев заяви, че има тотална манипулация на вота в София. Според него е абсолютно недопустимо близо 48 часа след края на изборния ден да няма окончателни данни за избирателната активност в столицата.

„За нас умишлено беше затруднен и процеса при гласуването на референдума. Въпреки това обаче сме доволни, че 70 на сто от хората са гласували в подкрепа на въвеждането на електронно гласуване. Това ще даде възможност да се проведат дебати за начина, по който се провеждат изборите у нас“, каза другият зам.-председател Данаил Георгиев.

photo7

photo10

photo11