Движение 21 се регистрира за участие в новите и частични избори на 13 март 2016 г.
January 27, 2016
Община Пловдив ще отдели средства за проектиране на подлез под високоскоростната ЖП линия в кв. “Прослав”
January 28, 2016
Изявление на заместник-председателя на ПП Движение 21 Данаил Георгиев:

С върховно безочие ГЕРБ се опитват да прехвърлят единствено върху Висшия съдебен съвет вината за продължаващите проблеми в съдебната система. Защо точно вчера се изчерпа доверието им към ВСС или за управляващите проблемите стават явни, само когато им ги посочи някой „началник“ отвън?

Всички отдавна виждаме и знаем, че посочените от ГЕРБ „неясни кръгове и властови центрове“ или с други думи мафията е овладяла не само съдебните институции, но и правоохранителните органи, големи части от икономиката, медиите, политически партии.

Мафията не се крепи единствено на влиянието си върху ВСС, тя съществува благодарение на създадената и грижливо пазена среда за развитие. А средата – реда, правилата, законите, управленските решения, зависи от управляващите в парламента и в правителството. Олигархичният модел на управление се обслужва активно не само от ВСС, но и от прокуратурата, както и от ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП които отказват да извършат реални промени в правосъдието.

Хората не бива да се оставят вниманието им да бъде отвличано с евтини трикове. Призовавам оставка да подадат не само ВСС, а и правителството и този парламента. България се нуждае от нови хора, нови избори, нови промени в Конституцията за избора и функционирането на ВСС и прокуратурата.