Татяна Дончева: Политическият живот е пълен с ментета
September 19, 2014
Стоян Александров: Несъстоятелност на КТБ би оставила гаранционния фонд на банковата система празен
September 20, 2014

Български фестивал на сливата, Троян, 19.09.2014 г.

На 19 септември 2014 г. председателят на ПП Движение 21 Татяна Дончева заедно с кандидатите за народни представители от 11 МИР Ловеч Данаил Георгиев и Ваня Давидова участваха в откриването на Българския фестивал на сливата в гр. Троян.

Г-жа Дончева и кандидатите поздравиха по случай празника кмета на града Донка Михайлова и общинското ръководство. След това заедно с официалните гости и посетителите на фестивала се разходиха из алеята на занаятите, където разгледаха и опитаха традиционни местни продукти – грънчарски изделия, дърворезба, текстил, сирена, кашкавали. Специално внимание беше отделено на разнообразните сливови специалитети – сокове, сладка, сладкиши и деликатеси.

В разговорите с граждани, изложители и търговци г-жа Дончева получи подкрепа в инициативата за промяна на българската политика и за борба с олигархическите зависимости. Обсъдиха се проблемите на малкия и среден бизнес и на земеделските производители. Силна подкрепа получиха предложенията на ПП Движение 21 за реформи в областта на правосъдието, икономическата политика, образованието, земеделието.

P1140625

По-късно през деня г-жа Дончева, г-н Георгиев и г-жа Давидова проведоха среща с представители на читалищата в община Троян. В разговоря бяха представени конкретни предложения за промени в законодателството, регламентиращо дейността на читалищата, както и в модела за тяхното финансиране. Всички се обединиха около становището че е читалищата са значима културна институция, особено в малките населени места, поради което необходим диференциран подход в държавната подкрепа според вида населено място, характера и интензивността на развиваните дейности.