ПП „Движение 21“ призовава всички свои членове, симпатизанти и български граждани да се включат в дарителската кампания на БЧК
September 7, 2014
Татяна Дончева подари Конституцията на кандидат-депутати от „Движение 21”
September 10, 2014

Татяна Дончева е на трето място в класацията на най-харесваните политици в България и има личен рейтинг от 17%. Това сочат данните от последното социологическо изследване на “Алфа Рисърч”, проведено между 31 август и 5 септември тази година.

След председателят на “Движение 21” се нареждат Михаил Миков – с 16%, Меглена Кунева – с 11%, и Николай Бареков – с 8%. Лютви Местан и Радан Кънев събират по 7%, последен е Волен Сидеров – с 6%.

Прогнозните резултати дават на “Движение 21” 1,5% от гласовете на избирателите преди старта на кампанията.

Проучването показва още, че песимизмът за развитието на страната, който беляза управлението на кабинета „Орешарски“ продължава да доминира и в началото на септември. Обществото е силно поляризирано в очакванията си за ситуацията след изборите: 30% смятат, че ще настъпи успокояване и по-добро управление, 39% не очакват промени и 30% са на мнение, че отново ще се стигне до конфронтация и нестабилност.

В основата на тези обществени нагласи са както разочарованието от последното управление на БСП, ДПС и Атака, така и неяснотата и притесненията за финансовата ситуация в страната.