Данаил Георгиев: Трябва да възстановим доверието на хората

Причините за слабия и незадоволителен резултат на коалиция „АБВ – Движение 21“ са както вътрешни, така и външни. Но първо ще използвам възможността да благодаря на нашите членове, поддръжници и симпатизанти, хората, с които работихме заедно в тази кампания. Очевидно е, че опитът и стремежът на двете партии да формираме коалиция и алтернатива на статуквото и на двуполюсния модел, базирана на разумни, умерени и прагматични идеи, не получи достатъчно подкрепа от избирателите. Това заяви днес на пресконференция заместник-председатлят на „Движение 21“ Данаил Георгиев. Той определи кампанията като агресивна, без сблъсък на идеи, но за сметка на това ярко популистка, в която водеща роля са имали ГЕРБ и БСП.

 „Какво следва оттук нататък за Движение 21“? Предстои ни да обсъдим и анализираме в по-широк кръг, както в нашите ръководни органи, така и с членове и симпатизанти, и поддръжници на партията, с които сме в контакт – как, с какво и кога се разминахме с очакванията на нашите избиратели. Трябва да възстановим доверието на хората, с които започнахме“, заяви още Данаил Георгиев.

По думите му „Движение 21“ е натрупала своята популярност с идеи свързани с премахването на мафията и клиентелата на олигархията от държавната власт и държавните институции, и за прочистване на политиката от корупцията. Партията не е проект, който се стреми да вземе един процент и да го задържи. Смисълът от участие в политиката за формацията е да бъде полезна за обществото, а не да се пребори за вземане на субсидия. Коалирането между „Движение 21“ и АБВ е било правилно решение, защото то е било предопределено от желанието, идеите им в полза на обществото да получат възможност за реализация на законодателно равнище.

От „Движение 21“ считат, че кампанията и стила, по който е била водена не е грешка. Според Данаил Георгиев начинът по който паритята е подходила и политиките които са били предложени, начина по който са представяни, аргументирани и защитавани, ще бъде такъв и за вбъдеще. Смятаме, че този стил на провеждане на кампанията и тези наши приоритети няма да бъдат изменени, защото стоим категорично зад тях“, допълни още Данаил Георгиев.