„Движение 21“ се регистрира в ЦИК за предстоящите местни избори

„Движение 21” се регистрира в ЦИК за предстоящите местни избори. Партията няма да издигне свой кандидат за кмет за столицата, а дава подкрепата си на Мая Манолова. „Движение 21” се явява със своя собствена листа за София, а за останалите населени места е ограничило своето участие до тези, в които смята, че има реални шансове за пробив в местната власт. В част от общините партията ще се яви в състава на коалиции.

„Тези избори са с голям залог, в тях няма нищо местно и говоренето за кучета, котки и градинки е неуместно. Решенията в Столична община много отдавна са подчинени на корупционните мераци на управляващата партия и цялата Община е обрасла в схеми”, това заяви председателят на „Движение 21” Татяна Дончева при регистрирането на политическата партия в ЦИК.

По думите на председателят на „Движение 21“ София е разковничето за тръгването на България по друг път. Според Татяна Дончева ако ГЕРБ загубят изборите в столицата, ще падне и цялото им управление. „Важно е Столична община да започне да работи по един нормален начин, за да прекъснем това мутренско управление, което е белязало нашата страна и ще има тежки последици, които ще изкупуваме много години“, допълня тя.