„Движение 21“ с 12 кандидата за кметове на местните избори

Политическа партия „Движение 21“ ще издигне 5 самостоятелни и 7 коалиционни кандидата за кметове на общини на предстоящите местни избори. 18 ще са самостоятелните листи за общински съветници, а в 15 общини „Движение 21“ ще участва в коалиции.

Партията, чиито председател е Татяна Дончева, издига кметове във Варна, Свищов, Созопол, Стражица и Две могили. В надпреварата за общински съветници, самостоятелни листи на „Движение 21“ ще има в София, Бургас, Варна, Видин, Габрово, Силистра, Свищов и други.

„Движение 21“ влиза в местните избори, за да даде алтернатива на досегашното управление. Според партията общините ни имат нужда от сериозни хора в управлението, които доказано да добри управленци и не са крадци.

Според лидера на партията Татяна Дончева местните избори протичат в странна тишина и без приповдигнато настроение, както е било преди. Според нея това е тактика на управляващата партия, която всячески се старае да отклони вниманието от местния вот като основна тема. По думите ѝ след  години управление на ГЕРБ всеки град може да си създаде представа за модела на управление на мутрите, който в икономически план представлява разделяне на едни европари по схеми и един неконтролиран държавен бюджет извън решения на парламента.