Кандидати за общински съветници на Движение 21 за Черномерец взеха участие в първия местен политически дебат

Кандидатите за общински съветници за Черноморец от „Движение 21” Яна Николова и Виолина Райнова взеха участие в първия полтически дебат за града. Дебатът беше организиран с подкрепата на BurgasNews.com. На поканата на медиата се отзоваха още кандидатите за кмет Росен Деспов и Станислав Тодоров, както и кандидатите за общински съветници Стамат Стаматов и Мишо Жеков.

Те отговаряха на въпроси, зададени предварително от техните съграждани през социалните мрежи. Бяха обсъдени най-наболелите проблеми на Черноморец – централния плаж, канализацията, пътищата, туризма.

Кандидатите за общински съветници заявиха, че е необходима ревизия на проекта за пристанището, заради което централния плаж е в плачевно състояние, и че трябва да се направи проект за разширяване на пътя до къмпинг Градина. Те допълниха още, че е нужно да се сложи ред в информацията за комуникациите под улиците и след това изграждането на нова ВиК и канализационна система, както и ремонт на улици, тротоари и автогарата.

Всички участници в дебата бяха категорични също и в това, че трябва да се привлекат повече туристи в района чрез предлагането на по-добър туристически продукт, възстановяване на стари и създаването на нови фестивали и атракции. Подобряването на състоянието на историческите забележителности, както и повече реклама на възможните туристически маршрути също са в плановете им за работа.

Целта на дебата беше черноморци да направят своя информиран избор и да отидат до урните на 27 октомври, за да дадат своя глас за този, който смятат, че ще оправдае тяхното доверие в местната власт.