Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Своге: Ще бъдем непреодолим фактор в следващия парламент

Ще бъдем непреодолим фактор в следващият парламент. Това обявиха в Своге първите трима в листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ в София област доц. Пламен Ралчев, проф. Иван Станков и Емил Атанасов. Те представиха платформата и поставиха целите на коалицията за участието й в следващия парламент. Жителите от община Своге споделиха проблемите си и изразиха надежда, че те ще бъдат поставени под внимание в работата на новия парламент. Кандидатите от коалиция „АБВ – Движение 21“ поеха ангажимент да работят за върховенството на закона, нова образователна концепция, свобода и справедливост в икономиката, намаляване на социалните неравенства и бедността, сигурност за гражданите и укрепване на държавността.

Водачът на листата доц. Пламен Ралчев заяви по време на срещата, че коалицията е в състояние да направи добра парламентарна група от умни и интелигенти хора, които знаят за какво са там. Той заяви, че би искал избирателите да припознаят в коалицията умерена, прагматична и разумна алтернатива за България, за младите хора. „Ние ще участваме в управлението, но не като част от правителството, а като хората, които публично ще обявят своите 20 мерки и приоритети, които ще трябва да бъдат спазвани, ако някой иска подкрепа от нас“, каза още доц. Ралчев.

През последната седмица кандидатите на коалицията посетиха редица земеделски производители, включително и една от малкото кравеферми в Софийска област. По време на срещите кандидатът за народен представител проф. Иван Станков, който беше служебен министър на земеделието, заяви, че изключително трудно се оцелява в сектор, за който никой няма грижа и има все по-малко специалисти в България. Според него земеделието през последните 27 години е в изключително тежка криза. По думите му най-големият удар в сектора е възстановяването на собствеността в реални граници и приемането на закона за арендата. От коалицията са разработили национална стратегия за развитие на земеделието в страната, за чието приемане и реализиране ще работят от първия ден на следващия парламент.

На предстоящите предсрочни парламентарни избори коалиция „АБВ – Движение 21“ се явява под номер 8 в бюлетината.