Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Севлиево: България има нужда от ефективно действащо правителство

Ивайло Калфин подкрепи габровската листата на „АБВ- Движение 21“ на среща в Севлиево. По време на представянето на кандидатите за народни представители бишият социален министър заяви, че те са хора с висок професионализъм доказали се в своята сфера на дейност и не отиват в НС за собствена облага, а за да се промени нещо в България.

Листата на коалиция „АБВ – Движение 21“, която се явява с номер 8 в бюлетината, се състои от 8 души. Водач е известният футболист и треньор Пламен Марков. В листата са още инж. Драгомир Николов, бизнес дамата Стела Антонова, инж. Богомир Богомиров, политологът Любомир Йорданов, бившият общински съветник Добромир Христов, собственикът и управител на частен бизнес Христо Димитров и политологът Александър Денев.

Сред основните приоритети на коалиция „АБВ – Движение 21“ са кардинална реформа в съдебната система, превръщането на образованието и културата в национални приоритети, развиване на устойчива икономика и здравеопазване.

„Безспорно въпросът с бедността е много важен елемент от целия процес на живота ни. Нашата коалиция ще се бори активно за премахване на плоския данък. Считаме, че е необходимо да се въведе необлагаем минимум, равен на нивото на минималната работна заплата, която в момента е 460 лв. След това плавна тристепенна скала, като хората с доходи до 1500 да се облагат с 10% данък, доходите до 3000 лв. да се облагат с 15% и тези над 3000 лв. –  с пределна данъчна ставка от 20%. Според изчисленията след промяната 90 процента от хората ще плащат по-малко или толкова, колкото плащат и в момента, но тежестта ще се разпределя по-справедливо“ каза пред севлиевци водачът на листата Пламен Марков.

Според известния футболист и треньор безкрайният преход е трябвало да убеди българина, че без активно участие при гласуването нещата не могат да се променят с магическа пръчка. Той допълни още, че е настъпило времето, в което и той да поеме своята отговорност за промените, които всички искат да видят в България. По думите му на страната ни е нужен ефективно действащ кабинет, което няма как да се случи с ГЕРБ и БСП в правителството.