Коалиция „АБВ – „Движение 21“ представи 7500 подписа в ЦИК за регистрация за предстоящите избори

Коалиция „АБВ – „Движение 21“ представи 7500 подписа в ЦИК за регистрация за предстоящия предсрочен парламентарен вот.

„За нас това е коалиция на алтернативата, на перспективата. Много приятно изненадан съм от ентусиазма и енергията, който генерира нашето обединение. Ние направихме едно стабилно обединение в лявоцентристкото пространство. Амбицията ни е да дадем отпор, както на партиите на статуквото, така и на наглите демагози и популисти, които в момента ни заливат с поредната доза фантасмагорични обещания, които няма как да се изпълнят. На този фон ние ще предложим конкретни, ясни и прагматични решения“, посочи веднага след регистрацията в ЦИК лидерът на АБВ Константин Проданов. Той прогнозира стабилна парламентарна група за коалицията след предсрочния вот. „Коалицията ни се казва „АБВ – Движение 21“. Мисля, че 21 е добро число, в което да се целим като брой мандати“.

„Нашата цел  и основната идея на коалицията е да представим една разумна, умерена и прагматична алтернатива на тази ширеща се демагогия, която наблюдаваме напоследък, особено силно от страна на така наречените  системни партии в България. От наша страна ще представим програма, в която с залегнали само най-прагматичните и изпълними решения на проблемите, пред които е изправена страната ни“, заяви от своя страна зам.-председателят на „Движение 21“ Данаил Георгиев.

Двамата политически лидери бяха категорични, че участието в управлението на коалиция „АБВ -Движение 21“ не е самоцел. По думите им присъствието на формацията в следващия парламент ще позволи тя да работи по реализацията на своята платформа, в която са заложени политики, целящи повишаване на доходите, борба с неравенството, преструктуриране на икономиката, съдебна реформа и др.  Според Проданов и Георгиев възможностите за политическо партньорство с други парламентарно представени формации ще бъдат обсъждани след предсрочния  вот, като разговорите ще се водят на принципна онова и на базата на политически платформи и възможност за работа по общи или близки приоритети.

По време на брифинга бе уточнено, че яснота около  състава на листите, с които коалицията ще се  яви на парламентарните избори  най-вероятно ще има в края на тази или в началото на следващата седмицата.