Коалиция „АБВ – Движение 21”: Хората в Хасковско са загубили вяра в държавата

Хората в област Хасково са загубили вяра в държавата. Това е станало ясно след поредицата срещи на кандидатите за народни представители на коалиция „АБВ – Движине 21” в Маджарова, Ивайловград и Димитровград.

„Хората са объзсърчени заради тежката безработица и невъзможността да намерят реализация, нехайството на местната власт и натиска, който оказва върху бизнеса, ако той не е от „нашите” фирми. Много тревожни са тенденциите към все по-ограничения  достъп на гражданите до здравеопазване и трудностите, които изпитват земеделските производители да продължават да съществуват. Затварянето на митницата в Свиленград е проблем, който също се поставя с особена острота”, заяви водачът на листата Лидия Чорбанова.

По думите на кандидатите за депутати първата и съществена задача на новия парламент ще е да предприеме радикална съдебна реформа. Според тях това е ключът към възстановяването на справедливостта в държавата, която би довела в последствие и до развитие на икономиката в регионите, подобряване на жизнения и социален стандарт на хората.

Сред основните теми на разговори в избирателния район е здравеопазването, включително грижата за майчиното и детско здраве. Коалиция „АБВ-Движение 21” си поставя за задача да реализира няколко спешни и ефективни мерки в тази насока. Сред тях са превръщането на болниците в лечебни заведения, а не в дружества за отчитане на печалби, въвеждане на Национален антираков план, създаване на модерна детска болница за комплексно лечение и др. Детското здраве ще е приоритет в здравната политика на коалицията. Това е и причината от коалицията да даряват на различни спортни клубове спортни обукки. Така с 50 чифта се сдоби клуба за гимнастика и спорт „Юнак”.

По време на посещението си в общините кандидадите за народни представители разгледаха и „Историческия музей Христо Чолаков” в село Бориславци. Музеят е поместен в дома на адв. Христо Чолаков, тъй като държавата не е предоставила помещение за целта.