Коалиция „АБВ – Движение 21“ ще бъде ключов фактор в българския политически живот

Коалиция „АБВ – Движение 21“ откри кампания си за извънредните парламентарни избори в София с голяма част от водачите на кандидат-депутатските си листи в страната.

„Влизаме в битката за България с пълни листи във всички избирателни райони. Това, че са се ангажирали толкова много хора, трябва да ни покаже, че усилията си заслужават. Целта ни е да влезем в следващия парламент, за да бъде коалицията ключов фактор в българския политически живот. Листите ни са качествени, сериозни и имат голям потенциал“, заяви председателят на ПП „Движение 21“ Татяна Дончева. Тя припомни, че кандидатите за президент на двете партии събраха общо около 205 хил. гласа на изборите преди три месеца и призова кандидат-депутатите да се борят за всеки глас.

Председателят на ПП АБВ Константин Проданов бе категоричен, че 27 години грабеж и експлоатация стигат. „В нашите листи има хора с достойнство и авторитет, които са готови да служат на България. Нашето обединение цели да извади страната ни от тресавището, в което е затънала и да можем да погледнем към бъдещето с надежда и оптимизъм“, допълни той.

„Свидетели сме на най-грубо уредения мач от началото на прехода. В медиите присъстват само две партии и в това е историческата мисия на коалиция „АБВ – Движение 21″ – да се изправим срещу посредствеността на двуполюсния модел. Няма нищо по-вредно от това от това, на 27-ата година от прехода да кажеш, че ти си промяната, но да претендираш да вземеш властта само защото е твой ред. Хората трябва да ни приемат като алтернатива не на една или друга партия, а като алтернатива на този политически модел, на прехода, който донесе толкова много беди на страната“, заяви Георги Първанов, президент на Р България (2002 – 2012 г.) и основател на ПП АБВ.

Отборът на коалиция „АБВ – Движение 21“ ще бъде с №8 в бюлетината. „Централните нападатели“ в лицето на председателите на двете партии Татяна Дончева и Константин Проданов получиха специални фланелки с номера, който по традиция се асоциира с „модерното ляво“.