Коментар по повод изказване на Корнелия Нинова

Във връзка с коментарите на председателя на БСП  Корнелия Нинова в предаването „Здравей България” по Нова телевизия тази сутрин, засягащи „Движение 21”, пресцентърът заявява следното:

Между „Движение 21” и БСП е проведена една среща  – на 12 юли 2016 г., в която участваха над 10 души. Темите на разговора бяха обширно разгласени и са публично известни. Самата Корнелия Нинова лично оповести съдържанието на разговора, в който по никакъв начин не са обсъждани конкретни имена на кандидати. Включително и името на Татяна Дончева.

Само броени часове след обявяването на принципната позиция на „Движение 21” за оттегляне от разговорите, тезите ни се потвърждават от случилото се, а напрежението между лобитата в БСП става видно за всички. Въпреки това  е нечестно и недостойно да се прибягва до лъжи и манипулации.

А по отношение съветниците на „Движение 21” в общинските съвети в столицата и в страната – факт е и е допустимо в отделни случаи да подкрепят решения на мнозинството, ако съответстват на нашата програма. Това не ни прави част от управлението по никакъв начин. Опозиционното поведение не се изразява в гласуване против при всеки повод и на всяка цена. Това е добре известно и на съветниците от БСП.