Световният шампион Антон Коджабашев води ЛЕВИЦАТА в Бургас 

Коалиция „ЛЕВИЦАТА“ регистрира кандидат-депутатската си листа в Бургас с категоричната заявка, че ще търси подкрепата на хората, които вярват в лявата идея.

„Левицата, както знаете, винаги е била много толерантна към своите избиратели. Ръководството на БСП в последните години обаче създаде условия, за да изгони много хора от своите редици. Точно за това се създаде и ЛЕВИЦАТА, за да може да даде представителство на повече от 700 хиляди човека в България, които някога гласуваха за БСП. Да имат възможност отново да се върнат в лявото пространство.“ Това коментира водачът на листата на коалицията в Бургас Антон Коджабашев.

Като цинизъм, който няма аналог определи Коджабашев факта, че политици, които са замесени в корупционни скандали отново търсят доверието на избирателите.

„Политиците, които до момента се мъчеха да управляват България докараха нещата до там, че хората се отвратиха. За това и толкова малко хора ходят да гласуват. Хората се нагледаха на какво ли не. Бедният българин се нагледа на кюлчета, на чекмеджета, нагледа се на пачки с евра. Караме по магистрали, на които знаем, че по 10 см. от асфалта липсва. И в същото време тези хора, които докараха България до това положение в момента претендират пак да управляват.“ Именно това поведение на част от политиците е и причина все по-малко хора да излизат да гласуват, отчита Антон Коджабашев. За него е важно с колегите си от коалицията да вдъхнат надежда и оптимизъм на българите и така да ги мотивират, за да излязат и да гласуват на 2 април.

 В листата място намират представители и на четирите формации от „Левицата“.

Даниел Иванов, който представлява партия „Изправи се“, е категоричен, че новото ляво обединение ще намери място в 49-ия парламент. „Надявам се, че вотът ще бъде честен и хартиената бюлетина няма да върне стари практики“, коментира Иванов. Според него правителство ще има, ако в новото народно събрание влязат повече партии, които защитават интересите на все по-обедняващите хора.

Представителите на „Движение 21“ в бургаската листа на „Левицата“ са Юлияна Мръчкова и Гергана Георгиева. И двете дами са доказани професионалисти в своите сфери и ще разчитат на личния си пример, за да мотивират бургазлии да гласуват.  „Всеки от нас застава с името и делата си“, категорична е Георгиева.

„Нашата листа е основно от хора, които са експерти. Всички ние искаме и ще работим за по-добър живот на децата на България“, коментира Мръчкова.