Липсва адекватност в здравеопазването на малките общини

Татяна Дончева и кандидатите от листата на „Движение 21“ във Враца проведоха срещи в региона

Липсата на адекватност в здравеопазването на малките общини е сред основните проблеми във Врачанско. Това стана ясно по време на срещи на водачът на листата на „Движение 21“ за 6-ти МИР, Враца Симеон Славчев и кандидатите за народни представители от листата Добромир Иванов, Емилия Михайлова, Христо Гунов, Ева Божинова и Диана Николова. В срещите взе участие и председателят на „Движение 21“ и кандидат за народен представител Татяна Дончева, която подкрепи инициативата на кандидатите от 6-ти МИР.

По време на обиколката си във Врачанско, кандидатите за депутати проведоха разговор с д-р Веселка Павлова, началник на детско отделение в МБАЛ в гр.Мездра. Тя сподели трудностите за здравеопазването в малките общини, което води и до липса на адекватност в грижата за пациентите. Участниците в срещата се обединиха около нуждата от преструктуриране на лечебните заведения, в зависимост от потребностите на населението. Д-р Павлова акцентира върху нуждата от здравно заведение за следболнично лечение. Кандидатите за депутати на „Движение 21“ пък напомниха, че сред ангажиментите на партията в тази сфера са ефективното въвеждане на електронна здравна карта, преструктурирането и реформата в болничните заведения.

 VracaТатяна Дончева и кандидатите на „Движение 21“ се разходиха в центъра на Враца, срещнаха се и разговаряха с граждани от града по проблемите на безработицата, малкия и среден бизнес, демографията и др.