Мая Манолова подкрепи листата на „Движение 21“ за София

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова подкрепи листата за общински съветници на „Движение 21“. Тя бе гост на официалното представяне на кандидатите и основните приоритети.

Партията излиза с няколко основни приоритета за работа в следващия общински съвет. Сред тях са прекъсване на корупционните практики, създаване на механизъм за контрол на дейността на общинския съвет, достъпна градска среда и внедряване и развитие на „електронна община“, чрез която всички общински услуги да бъдат достъпни и да се извършват и по електронен път. „Движение 21“ ще работи още за изграждане на нова концертна зала и културни комплекси в някои от старите индустриални сгради.

Борбата със замърсяването и осигуряване на качествен и надежден градски транспорт също са сред основните задачи пред партията. „Движение 21” предлага създаване на „зелени клинове“, провеждащи към вътрешността на града свеж въздух от планините Витоша и Стара планина. Предложенията на партията по отношение на столичния транспорт са осигуряване на удобен, евтин и чист градски транспорт, с адекватни маршрути и графици, нощни линии, разнообразие от комбинирани билети и други превозни документи. Кандидатите за общински съветници поставят фокус и върху гарантирането на място в детска градина на всяко дете, чрез предоставяне на помещения за детски заведения от общинския сграден фонд.

„За мен е чест да бъда част от тази вдъхновяваща и талантлива общност. Заедно с вас ще поискам промяната и нека е ясно, че за първи път от 10 години насам можем да я постигнем и трябва да го направим, защото повече така не може. София е непочистена, несигурна, трудно дишаща, ограбвана и обвита от пипалата на корупцията. В София само акулите се чувстват добре и затова виждаме перките им свободно по Графа. Кампанията е труда и мръсна, но когато имам зад себе си хората като вас, когато имам зад гърба си една Татяна Дончева, няма кой да ме уплаши. Спокойна съм, че няма да съм без общински съветници. Благодаря ви, че ми давате подкрепа“, каза Мая Манолова по време на представянето на софийската листа на „Движение 21“.

Лидерът на „Движение 21“ представи хората от листата. По думите ѝ водачът д-р Иван Янев е пример за човешката воля и постижения. „Щом един незрящ човек може да пише книги, да скача с парашут, да бъде президент на спортна федерация за незрящи и да им дава всякакви възможности да се чувстват не само равностойни, но и да превъзхождат хората без специални потребности, но с голяма доза мързел, мисля че можем да му се гласува мястото на водач на листата за съветници“, заяви Татяна Дончева.

За д-р Иван Янев основната задача и цел е да направи градската среда достъпна за всички – от хората със специални нужди, през майките с колички, до хора без никакви увреждания. Той допълни, че за „Движение 21“ политиката е инструмент, чрез който да се решават проблемите на хората и че партията ще успее да положи базисните норми за тази достъпност в следващия общински съвет.

„Листата на Движение 21 включва много нови лица, които за първи път имат достъп до политиката, но има и много изтъкнати имена от правото, икономиката, бизнеса, но за разлика от всички останали листи има 5 души от сферата културата. Между тях са режисьорът Борис Панкин, двама от най-изтъкнатите солисти Музикалния театър Еделина Кънева и Марчо Апостолов, както и две изключително талантливи цигуларки Кремена и Ваня. Много ми се иска в новия сезон на общинския съвет културата да бъде основен приоритет и да я правят хората на културата“, каза по време на представянето председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Известният режисьор Борис Панкин, който е втори в листата, допълни, че София има нужда да провежда култура чрез образование. По думите му образованието, културата и кандидатът за кмет на София Мая Манолова могат да променят съдбите на хората. „Като омбуцман Мая променяше съдби четири години, а аз вярвам, че заедно ще успеем да променяме съдбите на софиянци към по-добро през следващите четири години“, допълни Борис Панкин.

На тези местни избори „Движение 21“ е с номер 28 в бюлетината, а слоганът на партията е „Мачът на промяната“.