Warning: Constant GMP_VERSION already defined in /home/d21bg/public_html/wp-content/plugins/google-maps-ready/config.php on line 58

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/d21bg/public_html/wp-content/plugins/google-maps-ready/modules/options/models/options.php on line 16

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/d21bg/public_html/wp-content/plugins/google-maps-ready/modules/options/models/options.php on line 16

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/d21bg/public_html/wp-content/plugins/google-maps-ready/modules/options/models/options.php on line 16
Най-ефективната социална политика е създаването на подходящи условия за бизнес – Движение 21

Най-ефективната социална политика е създаването на подходящи условия за бизнес

Тежките социални и демографски проблеми, породени от безработица и ниски доходи най-ефективно могат да се разрешат чрез създаване на подходящи условия за бизнеса, увеличаване на работните места, гарантиране на достойни възнаграждения. Гражданите и местните власти в областта ще могат да разчитат на подкрепата ни за привличането и установяването външни инвеститори и разкриване на нови работни места. Това заяви водачът на листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ в 11 МИР-Ловеч Данаил Георгиев. Пред присъстващите в залата на Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“ бяха представени осемте кандидати за народни представители от региона.

На ключово място сред приоритетите на коалицията е образователната система. В програмата е предвидено учебните програми, практики, материалната база да отчитат нуждите на трудовия пазар, на местния бизнес и приоритетите на националната икономика. Кандидати за народни представители ще работят за възстановяване на средното професионално образование, както и развитие на дуалното и другите форми на професионално обучение.

По думите на втория в листата инж. Дилян Енкин АБВ и „Движение 21“ работят за индустриализация на Ловешка Област, защото индустрията е надеждния гръбнак, който връща добруването и оживлението в областта. Ще работим за целогодишно отворен проход през Беклемето, за изцяло подновена пътна мрежа на общините по оста на магистрала Хемус, защото без качествени местни пътища Област Ловеч ще остане икономически изолирана, въпреки строителството на магистрала Хемус, допълни още инж. Енкин.

Няма икономика и просперираща държава без върховенство на закона, заяви на срещата в Ловеч лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. По думите й българската икономика не върви, защото „няма как икономическите и социални мерки да станат, ако няма здрав фундамент, а здравият фундамент са правилата на държавата. Не може да има икономика в държава, в която бизнесът е разделен на две категории – наши и чужди приближени на властта“, каза Дончева.

Тя добави, че без равно третиране на всички, без равен достъп до обществени поръчки, без равен достъп до плащания за изработена работа, няма как нещата да станат.
„“Движение 21″ и АБВ не са най-големите светци, но аз смятам, че сред нас има една млада генерация от хора, които искат нещата да станат. Водачите на листите от Движението могат да бъдат видени и извън Ловешкия регион – това са хора, които имат професия, признание, които могат да си изкарат хляба сами и извън политиката и които имат чувства за мярка и достатъчност“, каза още Дончева.

Тя определи кандидатите за депутати от Ловешка област като „опитни млади хора“. „Ние сме в състояние да направим добра парламентарна група от умни и интелигенти хора, които знаят за какво са там, знаят че залогът е много висок. Нашата работа е да направим от Коалицията алтернатива и колектив“, каза още лидерът на „Движение 21“ и добави, че целта сега на Коалицията е 5 процента от вота на хората.
„Ние ще участваме в управлението, но не като част от правителството, а като хората, които ще кажат кои са 20-те императива, които ще бъдат спазвани. Те ще бъдат публично огласени“, посочи Татяна Дончева.