Съдебната реформа е ключът към създаване на устойчив бизнес климат

Съдебната реформа е ключът към създаване на устойчив бизнес климат. През последните години управляващите партии нарушават конституционното право на стопанските субекти за равнопоставеност, което пък резултира и в изкривяване на цялата икономика. Това заяви днес Татяна Дончева по време на посещение във „Фортекс Нутрасютикалс“. Компанията е един от лидерите в производството на хранителни добавки и здравна козметика в България.

По време на срещата бяха обсъдени предложенията за модернизиране и електронизация на публичните услуги. По думите на Дончева бъдещата парламентарна група на „АБВ – Движение 21“ ще работи за въвеждане на електронно правителство в едногодишен срок, включително и за въвеждане  на широк набор електронни административни услуги и онлайн регистри. Сред другите предложения за облекчаване на административните тежести върху бизнеса е мярката за обвързване на цените на услугите, предоставяни от държавата, с тяхната себестойност.

Татяна Дончева е водач на листите за народни представители на коалиция „АБВ – Движение 21“ в 24 МИР – София и във Варна. Основни приоритети на коалицията, която се явява с номер 8 в бюлетината, са радикална съдебна реформа и изваждане на прокуратурата от съдебната система, въвеждане на по-ниски ДДС ставки за лекарства, вдигане на прага на регистрация на фирмите по ДДС на 100 000 лв. и др.