Татяна Дончева в Русе: Трябва да се сложи край на единствената в света демократична диктатура, която е наложена на България

„Трябва да се сложи край на единствената в света демократична диктатура, която в момента е наложена на България“, заяви кандидатът за президент Татяна Дончева по време на среща със симпатизанти в Русе. „Една държава в 21-ви век се изгражда институционално и има различни институции с подготвени държавни служители с функции и компетенции. А не всичко да се върши от един човек и като падишаха в средните векове той да решава всички въпроси – икономически, административни, политически, международни и всякакви други“, допълни тя.

Според Дончева президенските избори са важни, защото това не е бутафорна институция, а е визионерската институция, която може да разбърка картите на статуквото. „Начело на държавата трябва да е човек, който знае действително как стоят нещата. В България няма нормална икономика, за да не кажа няма никаква икономика. Ние сме много далеч от това да откриваме производства, да търсим пазарни ниши, да кооперираме България с други страни.  Икономиката е сведена до разпределяне на европари“, каза още Татяна Дончева. Приоритет за кандидат-президентската двойка „Татяна Дончева – Минчо Спасов“ са конституционната и съдебната реформа, както и развитието на образованието и културата.

Кандидатът за президент на коалиция „Движение 21 – НДСВ“ се срещна със съмишленици и симпатизанти и в Тутракан, и Силистра. „Не сме очаквали този преход да протече толкова дълго и да има такива плачевни резултати за нацията. Това е имитация на демокрация. Политически сегашната система е чиста диктатура“, каза тя. Според Дончева има нужда от промяна, която трябва да се случи въпреки страха и всички трябва да се борят за нея. Гражданите трябва да повярват, че техният глас е важен.

3 6