Татяна Дончева в Хасково: Генерална съдебна реформа ще осмисли икономическите мерки

Образованието и културата трябва да са национални приоритети, за да се събуди духът на нацията 

Кампанията, която водим е положителна. Сигурна съм, че успяхме да убедим много хора да гласуват за нашата коалиция. Ние знаем как искаме да изглежда България след 4 години, имаме уменията и знанията  да   реализираме идеите си. От първия си ден в НС ще работим за това,  каза водачът на хасковската листа на  коалиция „АБВ-Движение 21“ Лидия Чорбанова на среща със симпатизанти. На събитието присъства  и лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Според Татяна Дончева политиката е работа, която се измерва само с резултати, а не с продажбата на лозунги. Задкулисието в прехода е смазало хората.  27 г. по- късно обаче е необходимо да направим нещо без да се обръщаме назад, защото от това полза няма. Необходима е генерална съдебна реформа, тогава и икономическите мерки ще дадат резултат. Насаждането на върховенството на закона е ключово за икономиката, каза още Дончева.

Необходими са мерки срещу демографската криза, а детските добавки не са решение. Хората не създават деца заради тях, а защото имат работа, перспективи за децата си. Затова смятаме, че  майчинството трябва да е платено 2 години, дори майката да се върне на работа. Ако яслите и детските градини са безплатни, в тях ще влязат и ромските деца. Образованието трябва да е национален приоритет, така ще се решат редица сериозни проблеми. За да има пари за образование и култура е необходимо преразпределение на бюджета. Те са ключови за духа на нацията, каза още пред симпатизанти Татяна Дончева.