Татяна Дончева и Минчо Спасов се срещнаха с членове на Тракийско дружество „Войвода Руси Славов” и жители на Пловдив

Кандидатите за президент и вицепрезидент на коалиция „Движение 21 – НДСВ“ Татяна Дончева и Минчо Спасов се срещнаха с представители на Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“ и жители на Пловдив. На срещата бяха обсъдени въпроси, касаещи външната политика на България и емигрантската вълна.

Според Татяна Дончева страната ни трябва да води външната си политика, като се ръководи само и единствено от националния интерес на България. Тя допълни че трябва да подобрим взаимоотношенията си със страните от Вишеградската четворка, които са наши естествени съюзници.

news_900c84632ed32a362418a16a79e51552

Татяна Дончева изрази категорично мнение, че Дъблинският регламент не трябва да бъде денонсиран, за да има възможност страната ни да използва лостовете за влияние, тъй като България е една от най-засегнатите страни като външна граница на ЕС. Според нея е необходимо преразглеждане на някои от условията в него. „Изключително важно е да не се създава истерия в гражданите, а това може да стане само като управляващите информират постоянно хората за мерките и действията, които предприемат по въпроса с бежанците”, каза още тя.