Татяна Дончева: Правителство трябва да се направи, за да върви държавата

Кандидатите за народни представители от коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“ в Смолян избра да даде старт на своята предизборна кампания на легендарния връх Средногорец, на празника на град Смолян – 21 октомври, като отдаде почит и се поклони пред подвига на героите от 21 Средногорски полк и техният командир полк. Владимир Серафимов, дали живота си за освобождението на Родопите преди 109 години. Лидерът на „Движение 21“, което е част от Коалицията, Татяна Дончева, заедно с кандидатите от листата от 22 МИР – Смолян поднесоха венец и се поклониха пред паметника-костница.


„Смолян е малък регион има изразени фаворити, но смятам, че битката за четвъртия мандат ще бъде оспорвана. От миналите избори ние сме заложили на д-р Димитър Пампоров, като на един от известните ваши съграждани. За нас от „Движение 21“, като част от коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Смолян е предизвикателство, защото той е един от градовете, където гражданите имат сериозно присъствие в местната власт“, каза Татяна Дончева.

Тя посочи, че за преодоляването на политическата криза, партии трябва да изваждат хора, които са смислени, сериозни, можещи и утвърдени първо като граждани и професионалисти и след това като партийни активисти. „В гражданите е основния ресурс за персоналната промяна и обновление на политическата система откъм лица. В Смолян ние виждаме такава възможност“, категорична беше Дончева.

Тя представи водачът на листата на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в Смолян д-р Димитър Пампоров като сериозен и уважаван човек и професионалист, като личност с обществено чувство и сензитивен по отношение на местни проблеми. „Постарали сме се да направим едно разумно представителство на общините. Ще се борим за този четвърти мандат“, заяви председателят на „Движение 21“.
Във връзка с днешния празник и с паметните събития преди 109 години, Татяна Дончева посочи, че връх Средногорец е символ на българския дух, на желанието на българина за освобождение. „Един връх, който символизира не само стремежа към свобода, а саможертвата, на която хората са били готови, за да стигнат до нея. Надявам се тези исторически събития да ни накарат да се запитаме къде сме ние днес. Дали, ако бяхме съвременници на онова време, но с днешните си разбирания, с днешния си манталитет, с днешното си овчедушие и примирение, с днешната безчувственост към истинската стойност на нещата, бихме били готови на подобна саможертва.

Татяна Дончева и кандидатите за народни представители от 22 МИР – Смолян поднесоха венец на вр. Средногоре.

По време на честването на празника на Смолян Татяна Дончева пожела успех в кампанията и на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова, с която се видяха на връх Средногорец.


Татяна Дончева продължи визитата си в Смолян с посещение на най-голямото предприятие в региона „Арексим“ и среща с жителите на родопското село Момчиловци.