Татяна Дончева пред Bloomberg TV Bulgaria: Няма богата държава без върховенство на закона

Президентската институция може да отключи промени в България, които никоя друга институция не може разкрие. Това каза кандидатът за президент на Коалиция „Движение 21-НДСВ“ Татяна Дончева в ефира на Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите ѝ върховенството на закона и състоянието на съдебната система са от особено ключово значение за деловия живот в страната. „Няма богата държава без върховенство на закона и абсолютно налагане на правила“, каза Дончева.

Държавният глава трябва да се ангажира със съдебната реформа, смята Дончева. С екип от юристи трябва да се изготви модел на съдебната система в законопроект, с което да се приеме свикването на Велико народно събрание и да се отмени неговия институт, поясни още кандидат-президентът.

Дончева посочи и някои други основни приоритети на кандидат-президентската двойка на Коалиция „Движение 21- НДСВ“, а именно – образование и култура. „Образованието и културата смятаме да обявим за национален приоритет и да направим всичко за осигуряване на поне двукратно по-голямо финансиране в следващия бюджет“, отбеляза Дончева.

Цялото интервю можете да гледате тук: http://www.bloombergtv.bg/investbook/2016-11-02/tatyana-doncheva-nyama-bogata-darzhava-bez-varhovenstvo-na-zakona