Честит професионален празник на българските пчелари!

Днес почитаме Св. свещеномъченик Харалампий, епископ Магнезийски! Св. Харалампий се почита още и като закрилник на пчеларите. Честит празник на всички, ангажирани в производството на мед!

Представителите на столичната организация на ПП Движение 21 – Боряна Петкова, Нели Станкова и Марчо Апостолов присъстваха днес на 19-то Международно изложение на пчеларството в град Плевен и представиха поздравителен адрес от името на г-жа Татяна Дончева към организаторите и участниците .

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми участници в международното изложение „ПЧЕЛАРСТВО-ПЛЕВЕН 2022“,

В деня на Свети Харалампий поздравявам всички Вас, отдадени на българското пчеларство и развиващи този важен сектор в българското земеделие!

Приветствам инициативата, въпреки затрудненията от противоепидемиологичните мерки, да проведете Деветнадесетото издание на Международното специализирано изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен 2022“, с участието на производители, търговци, консултанти и лектори. Кризата налага да полагаме допълнително усилия за да популяризираме родното производство на пчелни продукти.

Потреблението на пчелен мед в България е на ниски нива, което налага изнасянето на тези родни продукти извън граници. В тази връзка – ежегодната инициатива за представяне на пчелни продукти, пчелна козметика и оборудване за пчелари е пример за обединяване на бизнес, браншови организации и държавно управление за справяне със затрудненията и проблемите.

Може да разчитате на нужната подкрепа от наша страна за всички, ангажирани с производството на качествени и здравословни пчелни продукти и с развитието на този значим земеделски сектор.

Желая Ви здраве, успешна година и пълни корпуси с мед!