Ще работим за мнозинство на почтените в Народното събрание

На 18 март в Пловдив беше представена програмата за управление на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Домакини на срещата бяха кандидатите за народни представители от пловдивските изборни райони. От страна на Движение 21 взеха участие заместник-председателя на партията д-р Лидия Чорбанова и Вяра Гришина.

Ние, от Коалицията „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“,

  • като изразяваме готовност за създаване на широко обединение срещу над 10-годишния едноличен модел на управление на Бойко Борисов, подкрепян задкулисно от ДПС;
  • като заставаме зад справедливите искания на протестиращите граждани за оставка на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев и за възстановяване на демокрацията и върховенството на правото;
  • като отстояваме достойното място на България в ЕС и НАТО и се ръководим от националния интерес;
  • като се обявяваме за провеждане на честни избори с машинно и дистанционно (електронно и по пощата) гласуване;

ДЕКЛАРИРАМЕ,

че ще работим за създаването на устойчиво мнозинство на почтените в 45-ото Народно събрание

за повишаване на доходите на обикновените граждани, подкрепа на бизнеса, демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление.

В изпълнение волята на протестиращите срещу статуквото, инициативните комитети от цялата страна, активистите на местни каузи и организациите, които припознават в Партньорската мрежа „Изправи се.БГ“, Отровното трио и партиите от коалицията Движение България на гражданите (ДБГ), Движение 21 (Д21) и Единна народна партия (ЕНП)

платформа за политическо представителство на обикновените хора,

ние се ангажираме в 45-ото Народно събрание да осъществим посочените  управленски мерки, като не се ограничаваме само до тях.

Пълен текст на предизборната програма.