С благотворителен турнир „Изправи се! Мутри вън!“ откри кампанията си във Варна

С благотворителен футболен турнир коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ откри кампанията си във Варна.

Средствата, които ще се набират в няколко мача с политически опоненти до края на изборния процес, са предназначени за формация „Феникс“ – първата и единствена любителска театрална група у нас,  в която на една сцена се изявяват младежи с или без увреждания.

Понастоящем, формацията подготвя нова авторска постановка, която ще бъде представена пред публика във Варна и на различни конкурси и фестивали в страната.

Равният достъп до култура и спортни дейности, особено на деца и младежи от по-малките населени места, със сензорни или физически увреждания или в неравностойно положение е сред основните приоритетите в програмата на „Изправи се! Мутри вън!“, пояснява лидерът на варненската листа Татяна Дончева.

Един от начините за преодоляване на неравнопоставеността е парите от хазартни отчисления, които по закон отиват за финансиране на спорта и културата, да бъдат насочени към подобряване на достъпността на културни и спортни занятия на децата от малките населени места през системата на читалищата.

Културата и спорта, особено в по-ранна възраст насърчават развитието на качества и умения, които са важни за изграждането на активни и мотивирани граждани, с критично мислене и неподдаващи се на манипулация и лесни внушения.

Сред предизвикателствата в следващото Народно събрание ще са още окончателното разрешаване на проблемите в екологията, сред които са презастрояването, източването на язовирите и изсичането на горите.

Ясните и дългосрочни приоритети в земеделието, насърчаването и улесняването на предприемачеството и реформираната и бързо и качествено работеща съдебна система също са във фокуса на програмата на „Изправи се! Мутри вън!“.

Продължаване на ревизията на управлението в последните 12 години на България, гарантиране на независимостта на съда, изваждането на прокуратурата от съдебната система, незабавно и цялостно електронно управление и активна регистрация за избори са първите стъпки, които трябва да бъдат предприети, поясни Татяна Дончева.

Всички кандидати за народни представители на коалицията във Варна са професионалисти, с експертиза в различни сфери, реален опит в бизнеса, управляващи успешни и работещи на международния пазар компании и с ясна визия и представа за икономическото развитие на Варна.
Освен Татяна Дончева – юрист с огромен опит в частния и държавния сектор, преминала през всички сфери на съдебната система, вкл. и надзора над службите за сигурност, в листата влизат представители на всички ключови за икономическото развитие на Варна сфери.

Втори е зам.-председателят на Българска Морска камара Владимир Върбанов, представител на частния бизнес с опит в международното право. Следват актьорът и предприемач Димитър Костадинов, който помним с част от ролите му на варненска сцена, Лъчезар Алексиев – управител на една от най-търсените компании за недвижими имоти във Варна и ортопедът д-р Стоян Иванов.

Повече за листата и експертизата на кандидат-депутатската листа на „Изправи се! Мутри вън!“ може да откриете тук.

В интегралната бюлетина за предсрочните парламентарни избори на 11 юли, коалицията е под номер 8.