ПП Движение 21 ще участва самостоятелно в изборите

Татяна Дончева

В интервю за bTV председателят на Политическа партия „Движение 21″ госпожа Татяна Дончева обяви че Д21 ще се се регистрира самостоятелно за участие в предстоящите извънредни парламентарни избори.

По думите и партията ще търси задължително „добро представяне”. При успех би участвала в различни конфигурации на властта, без това да е самоцел. Дончева обяви два приоритета, за които ще работи. „Решаване на банковата криза и стартирането на решението за съдебната система”. Разбира се, тя не пропусна да отбележи и фундаменталните цели за всеки ляв политик – образование и здравеопазване.

Дончева смята, че партията има добри шансове на изборите, „защото ситуацията е неопределена и объркана”.„Хората отричат традиционните партии. Бойко Борисов разчита, че ще се върне на бял кон, но ще бъде изненадан”, заяви Дончева, който смята, че в поведението на четирите партии от съществуващият до вчера парламент има „хронични слабости.

Основните политически сили, които ще кандидатстваме на изборите, трябва да решим задачата с КТБ – хората да си получават заплатите и да минимизираме сътресенията за икономиката, заяви Дончева. Според нея в банката са „парите на мафията” и от тези пари можем да направим прочистване, да направим операция „чисти ръце”. Тя конкретизира, че трябва да се видят хората с влогове в банката. Посочи, че в трезора парите са си държали, политици, магистрати, висши служители в службите за сигурност. Добави, че „Движение 21“, дори да не участва във властта, ще има волята да тласка нещата в тази посока.

Пълното интервю може да бъде видяно в интернет страницата на bTV на адрес http://btvnews.bg/article/bulgaria/politika/tanyana-doncheva-se-puska-samostoyatelno-v-izborite.html.