ПП Движение 21 внесе заявление за участие в изборите

Днес Политическа партия „Движение 21“ внесе в Централната избирателна комисия заявлението си за регистрация в предстоящите извънредни парламентарни избори.

4688 души участваха в подписката в подкрепа на регистрацията, с което категорично заявиха желанието си за промяна в българската политика.

Документите за регистрация в изборната надпревара бяха внесени от Данаил Георгиев, заместник председател на ПП „Движение 21“, Симеон Славчев – член на Националния изпълнителен съвет на партията и председател на Градския съвет в София, следвани от членове на Националния съвет и симпатизанти.

„По време на кампанията ще разчитаме на най-активните си членове и симпатизанти, изградили успешна кариера, доказали се чрез знанията, уменията и професионализма в работата си. Това ще бъдат политиците от новото поколение – хора, с биография на създатели и лидери. Хора, които знаят решенията на проблемите в своята професионална област и които имат волята и куража да се борят за тяхното налагане“, заяви Данаил Георгиев.

Предстои да бъдат обявени листите с кандидати за народни представители на партията. Начело на листата в София ще е председателят Татяна Дончева, която вероятно ще води и втора листа в страната. „Движние 21“ даде заявка, че ще има, във възрастово отношение, най-младите листи в страната и ще разчита на водачи, които са с утвърдено доверие в регионите си. Според Симеон Славчев кандидатите за народни представители на „Движение 21“ ще бъдат морален коректив на обществото и същевременно – алтернатива на политическото статуквото от последните 25 години.