Реално премиерът Бойко Борисов ще изпълнява функциите на вътрешен министър

„С назначаването на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи Бойко Борисов показва страх да сложи човек, който не е близко до него. Очевидно с този ход се цели реално премиерът да изпълнява функциите на вътрешен министър. Още повече, че вицепремиерът Бъчварова няма нищо общо с МВР, тя не познава системата и системата не я познава“. Това коментира Симеон Славчев, зам.-председател на „Движение 21” по повод последната промяна в правителството.

„Безспорно оставката на Веселин Вучков и назначаването на Румяна Бъчварова са политически събития. Но от гледна точка на обикновените хора, които всекидневно се борят със своите проблеми – да намерят работа и прехрана за своите деца, смятам, че са абсолютно маловажни“, допълни той.

„Поетите анжгажименти за реформи по пределени сектори не са мръднали на сантиметър. В същото време се управляващите ни занимават с коалиционни проблеми, безспорно те не са маловажни, но не са най-важните за българските граждани. Включително консултациите при президента доказаха, че има подмяна на истинския дневен ред на българското общество. Именно затова към „Движение 21” се присъединяват все повече експерти, професионалисти и хора, които са готови да се ангажират лично и персонално за решаването на истинските проблеми на българските граждани“, каза още Симеон Славчев.