Движение 21 ще се явява със самостоятелни листи на местните избори

Изявленията на представители на БСП за обща коалиция са спекулативни

Политическа партия „Движение 21“ ще се явява със самостоятелни листи за общински съветници във всички областни градове и в част от по-големите населени места на предстоящите местни избори през есента. Това заяви днес на пресконференция председателят Татяна Дончева. Изявленията на представители на БСП, че ще се прави обща коалиция са спекулативни. До момента не са водени разговори нито с ръководството на БСП, нито с АБВ, каза тя.

Кандидатите за кметове на „Движение 21” ще бъдат обявени преди старта на предизборната кампания. Партията ще подкрепя кандидатурите на нови и политически необременени лица, с добра репутация и ползващи се с доверие на местно ниво. По думите на Татяна Дончева само обновяването на политическата система на местно ниво ще доведе до подобряване на управлението на градовете. В София ще бъдат издигнати кандидати за кметове във всичките 24 района, каза председателят на Столичната организация на „Движение 21” Симеон Славчев. Водени са неформални разговори с Реформаторския блок за партниране при прилагане на формулата за широка подкрепа на независими кандидати.

„Движение 21” вече има изградени структури в 28-те области на страната. В клубовете на симпатизанти членуват основно хора на средна възраст, собственици и мениджъри на микро, малки и средни предприятия, като повечето от тях не са се занимавали с политика, съобщи заместник-председателят на партията Данаил Георгиев. Клубове са сформирани и във всичките 24 района на столицата.

 

Проектът за промени в Конституцията е крайно неудовлетворителен и няма да доведе до нужните реформи, каза Татяна Дончева. Само дълбоки промени в Конституцията ще дадат шанс за качествена промяна в съдебната система.

От ляво на дясно: Пламен Марков, член на Националния изпълнителен съвет на Движение 21; Данаил Георгиев, заместник-председател; Татяна Дончева, председател; Симеон Славчев, заместник-председател; Албина Анева, член на НИС