Warning: Constant GMP_VERSION already defined in /home/d21bg/public_html/wp-content/plugins/google-maps-ready/config.php on line 58

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/d21bg/public_html/wp-content/plugins/google-maps-ready/modules/options/models/options.php on line 16

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/d21bg/public_html/wp-content/plugins/google-maps-ready/modules/options/models/options.php on line 16

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/d21bg/public_html/wp-content/plugins/google-maps-ready/modules/options/models/options.php on line 16
„Движение 21” има много голям потенциал за местните избори в Сливен“, заяви кандидатът на партията за кмет на общината Красимир Кръстев пред в. „Стандарт“ – Движение 21

„Движение 21” има много голям потенциал за местните избори в Сливен“, заяви кандидатът на партията за кмет на общината Красимир Кръстев пред в. „Стандарт“

„Движение 21“ има много голям потенциал за местните избори в „Сливен“, заяви кандидатът за кмет на общината Красимир Кръстев в интервю за в. „Стандарт“.

Красимир Кръстев е роден през 1953 г. Завършил е ВИФ (днес НСА), магистър по „Организация и управление на физическата култура“ и по „Икономика, организация и управление на физическата култура, спорта и туризма“. Майстор на спорта по колоездене, състезател на АДФ „Сливен“ от 1967 г. до 1975 г.

Президент на Българската федерация по хокей на лед. От 2013 г. е главен координатор за цяла България в БФС. От 2007 г. до 2011 г. е  общински съветник от гражданска квота, председател на Комисия за децата, младежта и спорта.

– Г-н Кръстев, вие сте кандидатът на „Движение 21“ за кмет на Сливен.  Защо избрахте да  се явите на местните избори от името на партията на Татяна Дончева?

– Получих покана от председателя на „Движение 21“ Татяна Дончева, която е уважавана и принципна личност, некомпрометиран политик с доказани човешки и професионални качества, обичана заради острия си, но прям език. „Движение 21“ има много голям потенциал за местните избори и това се доказва от големия интерес по време на срещите ни с хората в Сливен. Винаги съм се считал за свободен човек със собствени възгледи. А „Движение 21“ се стреми да обединява гражданите в търсенето на свобода и солидарност в обществото.  Смятам, че политиката не трябва да е празнословие,  тя трябва да се прави от името и в полза на гражданите. Тя не трябва да е диктатура и сляпо партийно раболепие. Политиката не трябва да служи за прокарване на лични интереси на местни велможи, а в национален план – на олигархични интереси. Това е една от причините, поради които оттеглих подкрепата си за ГЕРБ.
Взех решение да се кандидатирам за кмет, защото камъкът наистина си тежи на мястото. Тъжно ми е да гледам разрушените улици и тъжните лица на малкото смели хора, дръзнали да търсят препитанието си в града на своето детство и спомени. Безкрайните битови проблеми убиват духовността. Дълбоко вярвам, че всички ние заслужаваме и трябва да се борим за по-добър град, в който да останат и пълноценно да се развиват децата ни и техните деца.

– Кои са най-сериозните проблемите на Сливен?
– Един от най-големите проблеми е свързан с високата безработица и то на фона на липсващ инвеститорски интерес. Мнозина наричат нашия град „мъртъв“ заради отрицателния естествен прираст, отлива на младите хора и застаряващото население.

– Вече сте участвали в управлението на града като общински съветник. Какво трябва да се подобри, за да заработи общината по-добре?
– Трябва да има ясни правила и прозрачност. Необходим е координиран екип от доказани професионалисти, съчетание от иновативните идеи на младите с опита на дългогодишните служители. Трябва да се създаде отдел, който приоритетно да се занимава с търсене на добри инвеститори и с привличане на средства по проекти, които реално да внесат средства в местната хазна.
Сливен притежава всички ресурси да се превърне в един процъфтяващ туристически център. Удивителното съчетание на различните етноси- каракачани, роми и българи, също допринася за уникалността на Сливен. Градът притежава много природни и исторически дадености като Национален парк „Сините Камъни“, минералните бани, крепостта „Туида“. В момента липсва правилна инвестиционна политика. Трябва да се поощри и облекчи местният дребен и среден бизнес. Ако бъда избран за кмет, ще работя за изпълнение на приоритетни проекти и тяхната оптимизация. Важна стъпка е  активизиране на публично частните сдружения.
Има натрупани и екологични проблеми за разрешаване. Сред тях са почистване на речните корита, изграждане на пречиствателната станция за питейна вода, изграждане на модерно градско сметище и подобряване на отводнителните системи.
Ще работя за подобряване на инфраструктурните проблеми в Сливен, свързани с разбитите пътни платна, липсата на паркоместа, безразборното незаконно поставяне на гаражи,  проблеми с озеленяването, престъпността, тромавата бюрократична система, високите общински налози, обезопасяването на язовир „Асеновец“.

– Има ли нещо общо управлението на спортна федерация с това на една община?
– Целият ми живот е бил свързан със спорта. Първо като горд син на един от най-добрите колоездачи Илия Кръстев, после като активен състезател и дълги години като мениджър в спорта, организатор на много големи спортни събития в регионален и национален мащаб. Като президент на Българска федерация по хокей на лед съм печелил домакинството на шест Световни първенства. Смятам, че натрупаният опит от организирането на спортни състезания е безценен, тъй като и при управлението на една община е необходимо да можеш да организираш и мотивираш хората, да създадеш екип. И в спорта, и в общината, най-важни са хората и техните качества и умения.

– Оглавявал сте Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, ще бъде ли това сред приоритетите ви, ако ви изберат за кмет?
– Бих искал младите хора на Сливен да имат повече възможности да спортуват. Децата, младежта и спорта винаги ще бъдат приоритет в моята работа. Спортът възпитава и дисциплинира, създава здрава нация.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2015-08-24&article=228422