„Движение 21“ с 26 кандидата за кметове на местните избори

Политическа партия „Движение 21“ ще издигне 26 самостоятелни кандидата за кметове на общини на предстоящите местните избори. Това обяви Татяна Дончева по време на официална прескоференция за представяне на част от кандидатите на партията. 80 ще са самостоятелните листи за общински съветници, а в 10 общини „Движение 21“ ще участва в коалиции. Сред коалиционните партньори са Реформаторският блок, НДСВ, АБВ, БСП, БЗНС „Ал. Стамболийски“ и Български социалдемократи.

„За „Движение 21“ тези избори са толкова важни, колкото и парламентарните. В листите ни са включени експерти и професионалисти с активно влияние въху гражданското общество. Целта ни е общинските съветници да решат реалните проблеми на хората по места, а с пробива ни в общинските съвети това може да се случи“, заяви лидерът на партията Татяна Дончева. „Превъзхождаме останалите партии с това, че не сме партия на статуквото, а на промяната. От „Движение 21” се кандидатират млади, но и хора, които са видели как се върти виенското колело на политиката и отгоре, и отдолу“ , допълни още председателят на „Движение 21“. „Нашите кандидати не са обвързани с местната клиентела в общинските съвети. Известно е, че традиционните партии произвеждат едни и същи съветници и създават клубове по интереси, цари мир и любов в общинския съвет, но в същото  време в общините няма никакво развитие“, поясни Татяна Дончева.

Татяна Дончева представи и кандидатите за кметове на някои от големите градове в страната. В Бургас за кметското място „Движение 21“ издига икономиста Аргир Гилмановски. Бившият кмет на Дупница д-р Пламен Соколов ще се бори отново за кметското място. В Лом партията кандидатира бившия управител на НЗОК д-р Пламен Цеков, в Сливен –  председателя на Българската федерация по хокей на лед Красимир Кръстев, а в Ботевград – Ангел Ангелов.

„Движение 21“ ще има листа от 51 кандидати за общински съветници в София, която ще се води от финансиста доц. Стоян Александров, на второ място е зам.-председателят на партията инж. Симеон Славчев, а на трето – д-р Иван Янев, председател на федерацията „Спорт за хора със зрителни увреждания”. В София партията издига 24 кандидата за районни кметове. Преобладават мъжете – 37, а жените са 14, средната им възраст е 41 години и всички са с висше образование. Най-младият кандидат Ивайло Стоилов е на 25 години и ще се бори за кметското място в Казичене, каза инж. Симеон Славчев. В листите са включени юристи, финансисти, икономисти, инженери, преподаватели от всички висши учебни заведения, лекари и др.