Румен Петков, водач на листата на „Движение 21” за Община Пазарджик: Задачата на нашия отбор е да бъде пробито статуквото

Отборът на „Движение 21” за Пазарджик ще играе с номер 17 в бюлетината, а задачата им ще бъде да се пребори статуквото в ОбС – Пазарджик. Това стана ясно днес на провела се пресконференция на партията с председател Татяна Дончева.

На събитието присъстваха Румен Петков, водач на листата за общински съветници – Пазарджик, Горан Герджиков, кандидат за кмет на Батак, както и кандидатите за общински съветници за общините Пазарджик и Батак. На пресконференцията стана ясно още, че „Движение 21” ще се бори и за кметското място в с. Црънча.

Общинският съвет трябва да спре да бъде безотговорен към действията или бездействията на кмета, който и да е той, заяви Румен Петков.  По думите му бъдещите съветници от партията няма да допуснат да се вземат решения във вреда на общността и в полза на лични или корпоративни интереси.

Румен Петков каза още, че е бил потресен от поведението на настоящия Общински съвет, тъй като мнозинството в него са били превърнати в хора, които просто натискат копчета. Според него резултатът от това било обжалването по съдебен ред на 66 решение на ОбС. Водачът на листата за Пазарджик допълни още, че е недопустимо градът да продължава да се управлява по феодално-робовладелски начин.