Катя Кръстева и Теодор Янков обсъдиха опазването на културно-историческото наследство на Пловдив

Кандидатът за кмет на район „Централен” Катя Кръстева и кандидатът за общински съветник Теодор Янков взеха участие в открита среща-дискусия за културно-историческия облик на Пловдив. Кандидатите на „Движение 21” получиха специална покана за участие в срещата от ръководството на Културен център – Музей Тракарт. Участие в нея взе и един от най-известните български скулптори в новата българска история и създател на паметника по случай 100-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия – проф. Величко Минеков, както и неговия син Слави Минеков.

 

Г-жа Кръстева сподели пред аудиторията идеята за създаването на отделно общинско предприятие в Община Пловдив. Предприето трябва да разполага със собствен бюджет, който да се разходва за подръжката и опазването на цялото културно-историческо наследство на града и всички обекти, обявени за паметници на културата.

 

На дискусията бе повдигнат и въпроса за предстоящото домакинство на Пловдив като културна столица на Европа през 2019 г. и по-конкретно готов ли градът за посрещне над 3 000 000 туристи.