Водосвет за здраве и успех бе отслужен в столичния храм „Св. Николай Чудотворец“ за „Движение 21“

Водосвет за здраве и успех на кандидатите за общински съветници и районни кметове на „Движение 21“ бе отслужен в столичния храм „Св. Николай Чудотворец“. Църковният ритуал бе отслужен от протоерей Николай Нешев, който пожела на над 30 от участниците в листата да останат с чиста съвест и сърца и да помагат на хората. Политиката е призвание и ако хората ви дадат възможност да влезете в управлението на София няма да имате работно време, така както и проблемите на хората нямат фиксирано време, допълни още отец Николай.

„Движение 21“ участва на местните избори с 49 кандидати за общински съветници и 24 кандидати за районни кметове. Водач на листата е известния финансист доц. Стоян Александров. След него следват зам.-председателят на партията инж. Симеон Славчев и председателя на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“ д-р Иван Янев. Четвърта е Емилия Михайлова, бивш зам.-председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, а пета – Десислава Коларска, собственик на езиков център и предподавател по английски език. В „Отборът на квартала“ за София, каквото е мотото на партията, влизат още редица преподаватели в университети, финансисти, лекари, инженери, юристи и др. Партията е с номер 2 в бюлетината.

След водосвета кандидатите на „Движение 21“ представиха приоритетите си за София пред столичани. Сред тях са интегрирания градски транспорт, достъпната градска среда, културното наследство и туризъм, използването на местни референдуми за прозрачно управление на столицата, намаляването на вредни емисии и превръщането на София в зелен град.