В Пловдив искат равномерно инфраструктурно развитие за всички градски райони

Пловдив иска равномерно инфраструктурно развитие за всички градски райони. Това стана ясно по време на срещата на кандидатите за общински съветници от „Движение 21“ и жителите на един от най-големите жилищни квартали в града под тепетата – кв. „Прослав”.

Основен проблем пред квартала в момента е изграждането на скоростна ЖП линия по европейски проект, която го разделя на две. След реализирането на проекта от едната срана на петхилядния квартал ще останат училището, поликлиниката, читалището и пощата, а от другата – детската градина, детската кухня и спирката на градския транспорт.

Според живущите решението да се постави само пасарелка, вместо да се изгради подлез или надлез е необмислено. Жителите, сред които майки с детски колички, деца, възрастни хора, колоездачи, както и хора в неравностойно положение, ще трябва да преодоляват висока 10 метра пешеходна естакада, за да пресекат и да стигнат до другата част на собствения си квартал.

Гражданите на квартала са направили всичко възможно да бъдат чути от съответните институции,  спазвайки законовия ред. За съжаление без резултат. Като още една ответна мярка против опасния за квартала проект е организирана и подписка в подкрепа на изграждане на подлез, каза Катя Кръстева, кандидат за общински съветник от листата на „Движение 21”.  Тя допълни още, че на 14 октомври 2015 г. от 18 часа ще се проведе гражданска акция при пасарелката, тъй като хората са твърдо решени да продължат в борбата си, докато не бъдат чути от местната власт.

През пролетта на тази година „Движение 21“ беше единствената партия, която се отзова на поканата на жителите на кв. „Прослав“ за обсъждане на възможностите за изграждане на подлез на ЖП линията, припомни кандидата за общински съветник Теодор Янков. Ще продължим да следим развитието на казуса, на който за съжаление местния кмет не отдава голямо значение, допълни още той.