Обществените поръчки в Добрич не се печелят от местни фирми

Обществените поръчки в Добрич не се печелят от местни фирми. Това беше една от дискутираните теми на провела се среща между кандидатите за общински съветници на „Движение 21” за община Добрич и колектива на ЗАВН-завод за апаратура високо напрежение. От инженерно-техническият персонал на предприятието настояха за промяна на досегашната политика обществените поръчки да се печелят от варненски и софийски фирми, а не от местни.

Работещите в завода, чийто управител е Ясен Янакиев, поискаха от бъдещите общински съветници от партията с председател Татяна Дончева гаранции, че няма да се оставят на инерцията и да гласуват с мнозинството.

Хората смятат още, че при преговори с евентуални инвеститори в града от Общината подсказват размера на работните заплати. И това е предпоставка обикновено да бъдат договорени по-ниски от предлаганите и по-ниски от тези, които същият инвеститор осигурява в други градове на страната.

На финала на срещата Маргарита Петкова, водач на листата за общински съветници обеща, че разкритата за граждани приемна на партията ще работи целогодишно.

„Движение 21” е с номер 28 в бюлетината за Добрич, а партията има 12 кандидати за общински съветници – Маргарита Петкова (водач на листата), Димитър Петров, Марияна Петрова, Ташко Ташев, Ивелина Иванова, Пламен Маринов, Емилия Йорданова, Димитър Димов, Калинка Велева, Ружа Денева, София Божкова и Галина Трифонова.