Кандидатите за общински съветници от „Движение 21” за Габрово проведоха редица срещи с граждани

Кандидатите за общински съветници от „Движение 21” за Габрово проведоха редица срещи с граждани на общината. „Отборът на квартала” се срещна и разговаря с работещи във фирма „Принц”. Не за първи път кандидатите за общински съветници се срещат с тях и за пореден път бяха дискутирани стари проблеми. Сред най-дискутираните теми бяха липсата на детски и спортни площадки по кварталите, лошият транспорт, липсата на тротоари и невъзможността да се отводняват улиците.

Кандидатите проведоха и срещи с жители на кварталите „Баждар”, „Стефановци” и „Дядо Дянко”. На тях гражданите отправиха към кандидатите за общински съветници от партията, чийто председател е Татяна Дончева, зов за помощ за решаване на конкретни случаи. „Отборът на квартала” се ангажира да ги постави пред новия Общински съвет, веднага след като той започне да функционира.

Най-важен за хората от трите квартала се оказа проблемът, свързан с разделното събиране на боклука. Към момента се изгражда регионално депо за отпадъци, реализирано с евросредства и собствен принос. Тази спъпка е похвална, както и призива на кмета на общината отпадъците да се събират разделно. Доставката на нови кофи за смет за целта, също е стъпка в правилната посока. Проблемът е, че на повече от 25 домакинства се пада по един малък седемдесет литров контейнер за битови отпадъци. А той не се изпразва всеки ден. Така битовите отпадъци започват да се изхвърлят в предназначените за рециклиране отпадъци, които са значително по-големи, но пак недостатъчни. Резултатът е образуване на сметища, около кофите за боклук пред жилищата ни, което обезмисля целия процес на разделно събиране на отпадъци. „Концепцията е правилна, но организацията и изпълнението са изцяло объркани”, разказаха още гражданите.