Кандидатът за общински съветник за София от „Движение 21“ д-р Иван Янев се срещна с членове на Съюза на слепите в България

Кандидатът за общински съветник за София от „Движение 21“ д-р Иван Янев се срещна с членове на Съюза на слепите в България по покана на председателя на организацията Асен Алтънов. Д-р Янев, който е и кандидат за кмет на район „Искър“ в столицата, представи своите приоритети за работа, ако стане част от Общинския съвет на Столична община. Като незрящ д-р Янев добре познава проблемите на хората с увреждания и предизвикателствата, с които се сблъскват вън от домовете си. Осигуряването на достъпна градска среда за хората с увреждания, майките с колички възрастните и т.н. е основен приоритет за „Движение 21“. Това включва изграждане на тактилни водещи линии в пешеходните зони, по които се ориентират незрящите, промени в организацията в метрото, където в момента няма звукова сигнализация за линията на движение на пристигащата мотриса, монтиране на устройства, които чрез звуков сигнал да насочват незрящите към бутоните, с които се отварят вратите на тролеите и трамваите в столицата, редовно и стриктно подрязване на висящите над тротоарите клони и др. Необходимо е в Столична община да се въведе и длъжност „Оценител по достъпността“, който да оценява нивото на достъпност на всеки обект, преди да бъде пуснат в експлоатация.

Д-р Иван Янев е на трето място в кандидатската листа на „Движение 21“ за общинския съвет в Столична община, а партията е под номер 2 в бюлетината за София.