„Движение 21“ увеличи двукратно резултатите си

„Движение 21“ увеличи двукратно резултатите си спрямо тези от парламентарните избори. Това обяви на пресконференция председателят на партията Татяна Дончева. По думите й основната цел на формацията да разшири териториалното си влияние е била изпълнена.

„Това е първо ни участие на местни избори, където в 83 общини се явихме самотоятелно, а в 8 – с коалиции.  Целта ни да направим пробив в общински съвети е постигната. По двама съвтника ще имаме в Благоевград, Силистра, Твърдица, Петрич, Дупница, Сопот и Лом. Съветници ще имаме и в Габрово, Карнобат, Видин, Сливен, Самоков, Гърмен, Струмяни и др. Към момента в София се очертава да имаме 1 общински съветник“, допълни още Дончева.

По думите й съветниците на партията ще бъдат прагматични и конструктивни. По места сме заявили приоритети, които ще искаме да бъдат доведени до край. За нас е важно да се решават проблемите, които не са нито леви, нито десни, заяви лидерът на партията.

От „Движение 21“ считат, че са напълно основателни исканията за оставки и че ГЕРБ носят отговорността за хаоса при провеждането на местните избори. Партията настоява възможно най-скоро да бъде въведено машинно гласуване. По този начин ще се минимализира манипулирането на вота.

Заместник-председателят на „Движение 21“ инж. Симеон Славчев заяви, че има тотална манипулация на вота в София. Според него е абсолютно недопустимо близо 48 часа след края на изборния ден да няма окончателни данни за избирателната активност в столицата.

„За нас умишлено беше затруднен и процеса при гласуването на референдума. Въпреки това обаче сме доволни, че 70 на сто от хората са гласували в подкрепа на въвеждането на електронно гласуване. Това ще даде възможност да се проведат дебати за начина, по който се провеждат изборите у нас“, каза другият зам.-председател Данаил Георгиев.

photo7

photo10

photo11