Татяна Дончева: Държава без правила не може да се управлява

Държава без правила не може да се управлява. Това заяви председателят на „Движение 21“ Татяна Дончена във връзка със спряната от премиера Бойко Борисов обществена поръчка за АМ „Хемус“ по Би Ти Ви. Според нея във всяка правова държава не министър-председателят е човекът, който прекратява обществените поръчки, особено ако те са проведени по правилата.

Лидерът на „Движение 21“ поиска също да се провери верен ли е слухът, че във всяко министерство и всяка агенция е назначен по един човек, който да докладва за обществените поръчки. В тази връзка Татяна Дончева попита вярно ли, е че зъболекарят на министър-председателя има особена роля в строителния бизнес.

„Носят се слухове че главният прокурор Сотир Цацаров е бил викан при турския президент Реджеп Ердоган, където са му дадени данни за контрабанда и е поискано да вземе мерки. Липсата на действия обаче е довела до забраната лидерът на ДПС Ахмед Доган и депутатът на движението Делян Пеевски да влизат  в Турция“, заяви още председателят на „Движение 21“. Според нея истинското разграничаване на Борисов от Пеевски ще се случи „като се отграничат фирмите в Дубай“.

Татяна Дончева допълни още, че България ще се оправи тогава когато разберем, че държавата трябва да служи на нас българите, а не на европйските политици.