„Движение 21“ се регистрира в ЦИК за предстоящите избори за европейски депутати


Движение 21 ще участва в изборите за да убедим съгражданите си в нуждата от промяна. Промяна на Европейския съюз, но и на България. Европа има нужда от нови лидери, нови идеи, разчупващи рамките на настоящите политически групи. Ще се застъпваме за запазване и развитие на ЕС, но и за промяна на статуквото в брюкселската администрация, доминирано от големите европейски партии“, това заяви заместник-председателят на „Движение 21“ Данаил Георгиев при регистрирането на политическата партия в ЦИК за предстоящите избори.

Той допълни, че участието в изборите е необходимо, тъй като трябва да има видима алтернатива на фалшивия двуполюсен модел ГЕРБ-БСП, поддържан от ДПС. „Хората искат да спре преяждането с власт и още на изборите за Европейски парламент трябва категорично да го покажем чрез вота си.“

„Движение 21“ ще се яви самостоятелно, с пълна листа от 17 кандидати. Данаил Георгиев заяви, че те са от екипа, стоящ зад Татяна Дончева от основаването на партията. Това са част от лицата на „Движение 21“ в различни региони на страната. Част от хората, даващи идеите в партията, движещи различните иницативи, лидери, способни да формулират, отстояват и ангажират подкрепа за своите позиции.