„Движение 21” посети семеен цех за закуски

Представители на „Движение 21” посетиха цех за закуски в кв. Враждебна по покана на собственика Валентин Коларски. Кандидатите за народни представители Симеон Славчев, Лидия Чорбанова, Георги Кардашев и Георги Цонев бяха посрещнати повече от гостоприемно.

Посещението на гостите започна от детската площадка, изградена лично от г-н Коларски, където освен да играят и да се забавляват, малчуганите имат възможността да похапнат закуски на специално пригодени за целта дървена беседка с маси и пейки. Любезният домакин показа и своя модерно оборудван цех, където майсторите-баничари всяка сутрин приготвят закуски с много желание и хъс.

Като представител на малкия бизнес, Валентин Коларски сподели трудния път, който е изминал и продължава да извървява, за да може да се грижи за прехраната не само на своето семейство, но и са семействата на още 15 свои служители. Своя бизнес той започва с кредит, много упоритост и постоянство и неотлъчната подкрепа на своята съпруга. Засегната бе и темата за тромавата процедура по отпускане на европейски средства, за които ако трябва да чака, предприемачът губи много време и възможности за развитие. Не малък проблем се оказва и набирането на работна ръка. Все повече млади хора излизат неподготвени за практиката от профилирани хранително-вкусови гимназии. По време на своето образование, те преминават през недостатъчно ефективно практическо обучение и по този начин трудно навлизат в работната обстановка. Валентин Коларски посочва периода от 6 месеца, необходими му , за да обучи един баничар – време, в което инвестира както усилия, така и средства. Предприемачът разказа и за множеството проверки и пречки, пред които се е изправял в името на своя бизнес.

Posetenie banicharnicaВ заключение, бизнесменът изрази надежда, че когато хората се обединяват около добра кауза, успехът винаги идва и ако всеки човек се опита да съгради нещо добро около себе си, винаги ще се намери друг, който да вземе пример от него – идея, в която и ПП”Движение 21” не спира да вярва и ще продължи да преследва.

 

Zakusvalnya