Минчо Спасов представи пред граждани в Сливен платформата на кандидат-президентската двойка на “Движение 21 – НДСВ”
October 19, 2016
Изолирането на Татяна Дончева от дебатите по БТВ е резултат на прозрачна и безотговорна режисура
October 21, 2016

“Задължителното гласуване ще ограничи купуването на гласове, но изтриването на избиратели от избирателните списъци е противоконституционно”, каза зам.-председателят на “Движение 21” инж. Симеон Славчев по bTV Радио. Той взе участие в дебат по въпросите от националния референдум, който ще се проведе заедно с президентските избори на 6 ноември 2016. Коалицията, която издигна Татяна Дончева и Минчо Спасов като кандидати за президент и вицепрезидент, участва и в информационно-разяснителната кампания по трите въпроса от референдума.

Инж. Симеон Славчев бе категоричен, че изборният кодекс не бива да бъде променян от всеки, който идва на власт и това трябва да спре. Кодексът трябва да бъде поставен на широко обществено обсъждане. “Движение 21” предлага да се въведе немската избирателна система, чрез която 120 депутата в Народното събрание да бъдат избрани мажоритарно и 120 – пропорционално. “Така всеки избирател ще може да гласува за партия и отделно и за личност”, допълни инж. Славчев.

Целият запис от участието на инж. Славчев можете да чуете тук: http://btvradio.bg/article/vajnoto-kazano-na-glas/shte-glasuvate-li-na-referenduma-na-6-ti-noemvri.html