Албина Анева: Цената на тока трябва да се формира коректно, за да не се товари крайният потребител

Санирането не само ще подобри състоянието на енергетиката, но и ще създаде нови работни места, каза кандидатът за народен представител

Цената на тока трябва да се формира коректно, за да не се товари крайният потребител. Това обяви в студиото на „Още от деня с Димитър Цонев“ по БНТ кандидатът за депутат на „Движение 21“ Албина Анева. Тя заяви, че Движението има ясна позиция по темата, и че освен справедлива цена, трябва да се работи по санирането на сгради. Според Анева това ще се отрази положително на енергетиката и ще отвори нови работни места. Подобряването на ситуацията с тока обаче няма да стане с магическа пръчка, беше категорична тя.

Разковничето за решението за Корпоративна търговска банка (КТБ) е в доклада на БНБ, който все още чакаме, заяви кандидатът за депутат. При нас работят самостоятелно два икономически екипа, които търсят решения на проблема с КТБ. Ръководител на единия е Стоян Александров, обясни Анева. Преди да излезе доклада обаче не може да се вземе категорично решение, според нея.

„Движение 21“ има конкретна платформа за реформи в съдебната система, каза още Албина Анева. Сред мерките, които набеляза беше и ВСС да започне да се формира само от квотите на съдиите.

Видео