Д-р Зорина Петрова: „Движение 21“ е от хора от реалния живот

Не гоним проценти, искаме да дадем избор на хората, заяви кандидатът за депутат

„Движение 21“ е формирано на базата на експерти и хората от реалния живот – хора, които работят ежедневно, грижат се за семействата си. Това заяви кандидатът за народен представител от Движението д-р Зорина Петрова по време на предизборен диспут по БНТ. Попитана за предимствата, които има „Движение 21“ пред останалите партии, тя заяви, че кандидатите на партията са разпознаваеми на местата, на които са издигнати. Лидерът на „Движение 21“ също е разпознаваем – това е г-жа Татяна Дончева, коментира още д-р Петрова.

На въпрос колко процента очаква да спечели Движението на 5-ти октомври, кандидатът за народен представител обясни, че най-големият успех ще е да спечелването на гражданите за промяна на политическото статукво. „Целта ни не е да спечелим определен брой проценти, целта ни е да дадем на хората право на избор“, беше категоречна тя.

Д-р Зорина Петрова коментира и темата за здравеопазването в България. „Представете си здравеопазването като един човек, който никога не е ходил на профилактични прегледи, не е обръщал внимание на симптоми на заболявания, не се лекува, отлага ходенето на лекар…в един момент нашето здравеопазване представлява един възрастен пациент с много заболявания“, обясни кандидатът на „Движение 21“. „Тук не става дума за един симптом, за една патология, тук става дума за множество фактори, на които не се обръща внимание“ каза още д-р Петрова.