„Движение 21“ на лична среща с представители от бизнеса

Част от кандидатите за народни представители на “Движение 21″ проведоха срещи вчера. Данаил Георгиев, Симеон Славчев, Лидия Чорбанова, Павлина Ковачева, д-р Зорина Петрова, Георги Кардашев, Камен Иванов и Георги Цонев се срещнаха с хора от българския бизнес, млади предприемачи, експерти по банкиране, както и представители на хората с увреждания.

 

 

 

 

biznesa

Първо кандидатите посетиха българската фармацевтична компания “Фортекс”. От фирмата споделиха, че има твърде много трудности пред производителите у нас. Според тях родното производство не може да се възползва ефективно от средства по европейски програми. Става дума не само за административните трудности, но и за това как се определя кой е производител у нас и кой не. Фармацевтичната фирма не била признавана за производител, тъй като изпълнявала поръчки за чужди компании. Същевременно фирмата има над 60 служители. Искаме хората да се радват, че работят за нас, споделят управителите на компанията и се интересуват как “Движение 21″ ще помогне на родни фирми като тяхната ако спечелят изборите.

biznesa1

По-късно кандидатите на партията се срещнаха с млади предприемачи и банкови експерти, с които коментираха условията за работа у нас. Младите хора споделиха почти невъзможните условия за стартиране на бизнес в България. Оказва се, че банките трудно дават кредити на млади предприемачи. В приятелска обстановка, всички единодушно очертаха мерките, които трябва да се предприемат за развитие на един по-устойчив бизнес климат в страната. Сред алтернативите, които бяха предложени са въвеждане на дуално обучение, в което учениците да започнат да трупат практически опит от рано и по-голяма подкрепа за младите предприемачи от държавата и общините.